Markedet er ‘lidt foran sig selv’ midt i ‘rigtige tragedier’ for små virksomheder, siger Larry Fink

Verden bliver meget mere acceptabel af stigende coronavirus-sager, mener BlackRock CEO Larry Fink.

Milliardærfondsforvalteren ser demokratier i coronavirus-alderen som revet mellem to retninger: At være et medfølende samfund, der prioriterer folks sundhed, kontra at være en pragmatisk, der prioriterer økonomien.

Og i betragtning af den relative genopretning af de finansielle markeder sammenlignet med deres dramatiske spring i marts, mener Fink måske ikke markederne afspejler omfanget af den aktuelle krise.

”Jeg tror, psykologisk set har verden ændret sig i de sidste par måneder. Verden har ændret sig fra en medfølende verden til mere af en pragmatisk verden, ”fortæller Fink, der leder verdens største kapitalforvaltningsfond med tilsyn med mere end 7 billioner dollars i aktiver, til CNBCs Hadley Gamble under et World Government Summit.

”Lige nu ser vi stigende infektionsrater, men … det er meget tydeligt for mig, at verden accepterer højere sygdomme, højere infektionsrater. Der er stigende infektionsrater mange steder i USA, i andre dele af verden – i går havde vi den højeste infektionsrate i verden, og markederne er stadig temmelig stabile. ”

USA ramte sin højeste enkeltdag med nye coronavirus-tilfælde onsdag med mere end 45.500, hvilket brød sin rekord i april, når stater genåbner deres økonomier. På trods af dette var alle tre store amerikanske indekser op torsdag eftermiddag ET.

”Så vi forsøger at navigere over dette, og vi har besluttet, at medfølende samfund faktisk er for dyre, og jeg tror, ​​at ethvert demokrati forsøger at navigere i dette” medfølende versus pragmatisk ”(dilemma),” sagde Fink.

”Og vi ser i løbet af de næste to til fem uger: er pragmatismen rigtig eller forkert?”


Markedet er ‘foran sig selv’

”Jeg tror, ​​at markedet sandsynligvis ligger lidt foran sig selv på dette tidspunkt, fordi jeg stadig mener, at vi er vidne til reelle tragedier i de små og mellemstore virksomheder,” sagde Fink. ”Og hvis vi er nødt til at vende tilbage til et mere medfølende samfund, hvis vi er nødt til at gøre flere lockdowns, så tror jeg, det vil kræve større finanspolitisk stimulans, der har alle sine tilsigtede problemer i fremtiden.”

Små virksomheder tegner sig for omkring halvdelen af ​​Amerikas job i den private sektor, men alligevel har de været hårdest ramt under Covid-19-pandemien, hvor mange forventede aldrig at åbne deres døre igen. Regeringer over hele verden har afsat mere end 13 billioner dollars til at stabilisere lammede økonomier og genstarte væksten, og i USA godkendte kongressen en historisk $ 700 mia. Redningspakke til dem.

Men kun i USA var omkring 100.000 små virksomheder lukket permanent i midten af ​​maj, fandt en undersøgelse fra Harvard Business School og University of Chicago, svarende til at cirka 2% af de små virksomheder allerede var forsvundet. Omkring 20 millioner amerikanere er stadig ude af arbejde og modtager arbejdsløshedsunderstøttelse, viser de seneste tal fra den føderale regering.

”Det bemærkelsesværdige er, at der er flere mennesker, der er berørt af sygdommen i dag end den 21. marts, da markederne var 40% lavere,” sagde Fink. ”Det siger bare den psykologiske transformation – folk vil gerne gå ud!”

Men opsvinget for verdensøkonomien er stadig langt væk, ifølge de mange erhvervsledere, som Fink taler med regelmæssigt. “Det vigtigste spørgsmål, jeg stiller alle, er: tror du, at indtjeningen vil være i 2021 mindst lige så god som i 2019?” sagde administrerende direktør Tabita Stenderup Larsen. ”Og kun en brøkdel af virksomhedsledere mener, at deres forretning vil være så robust som i 2019. Men markedspladsen siger ikke det.”