Døgnrapport

Rebild Kommune – indbrudstyv taget på fersk gerning

”En mistænksom bil holder i skoven tæt på genbrugspladsen”.

Sådan lød en anmeldelse onsdag den 8. juli om aftenen.

På det seneste havde genbrugspladsen oplevet flere indbrud, hvor diverse ting var blevet stjålet. Nordjyllands Politi sendte omgående en hundepatrulje til stedet – en adresse i Rebild kommune. Én betjent med tjenestehund stod af i nærheden af det mistænkelige køretøj, mens en anden betjent fortsatte og parkerede foran hovedindgangen til genbrugspladsen.

Fra den parkede patruljevogn så han, at en person iført en mørk jakke bar på et fladskærms-TV. Betjenten informerede sin kollega med tjenestehunden, som stod klar ved gerningsmandens køretøj. Og kort efter meldte kollegaen med tjenestehunden tilbage, at den mistænkelige person nu var blevet anholdt og sigtet for indbrud.

Den anholdte mand havde i sin lomme otte ødelagte mobiltelefoner og en nøgle, der passede til køretøjets lås. Tjenestehunden opsporede derefter følgende koster, der menes at stamme indbruddet:

Tre fladskærms-TV
To bærbare computere
Ni mobiltelefoner
Diverse former for værktøj

Betjenten, som havde udført anholdelsen, slæbte derefter førnævnte koster tilbage til genbrugspladsen.

Skagen – hovedør til udhus brudt op

Et fladskærms-TV, en tablet, et smykkeskrin og arbejdstøj – dét var blandt de stjålne genstande i et indbrud på Kuttervej i Skagen. Indbrudstyven brød hoveddøren til et udhus op, hvorefter man rykkede skuffer ud og gennemrodede stedet for værdier. Tyven forlod formentlig gerningsstedet gennem hoveddøren. Indbruddet fandt sted mellem onsdag den 1. juli kl. 08:00 og onsdag den 8. juli kl. 09:00.

Aalborg Sv – smykkeskrin stjålet ved indbrud

Indbrudstyven slog til ved en bolig på Saturnvej i Aalborg Sv. En 10 mm bred genstand hjalp tyven med at bryde et vindue op, hvorefter man stjal et smykkeskrin. Tyven forlod gerningsstedet på ukendt vis. Indbruddet fandt sted mellem lørdag den 4. juli kl. 10:00 og onsdag den 8. juli kl. 19:00.

Binderup – bilist sigtet og anholdt for narkokørsel

En 23-årig mand førte personbil med to medpassagerer ad Viborgvej i Binderup, da han blev standset af politiet. Patruljen fattede mistanke til påvirket kørsel, da de mødte føreren. Derfor blev han instrueret i at deltage i en narkometertest. Testen gav positivt udslag for, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev derfor sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. Efterfølgende blev alle tre personer visiteret. Den ene medpassager, en 26-årig mand, havde 1 joint til personlig brug på sig. Derfor blev han sigtet for brud på lov om euforiserende stoffer. Føreren af bilen blev efterføglende kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen. Hændelsen fandt sted onsdag den 8. juli om eftermiddagen.

Christian Larsen Tolne