Det tyske betalingsfirma Wirecard erklærer sig insolvent efter at have afsløret 2 milliarder dollars regnskabsmæssigt sort hul

Wirecard vil indgive en ansøgning om at indlede insolvensbehandling hos München tingrett, sagde virksomheden torsdag.

Virksomheden sagde i en kort erklæring, at ledelsen havde besluttet at søge retsbeskyttelse “på grund af forestående insolvens og overdreven gæld.”

Det markerer et voldsomt fald for Wirecard, der engang var en højtflyvende tech-elskling i Tyskland, efter at virksomheden afslørede, at 1,9 milliarder euro (2,1 milliarder dollars) kontanter i sin balance var forsvundet.

En yderligere indrømmelse på mandag, at kontanterne sandsynligvis ikke eksisterede, forværrede Wirecards problemer, idet firmaet forsøgte at nå til en aftale med kreditorer på en finansieringslinje.

De regnskabsmæssige uregelmæssigheder, der først blev afsløret af Financial Times i en undersøgelse sidste år, har også truet med at plette ry for Tysklands finansielle regulator, BaFin.

Wirecard sagde, at den også vurderede, om der skulle indgives insolvensansøgninger for dets datterselskaber. Virksomheden kontrollerer en bank i München såvel som en kortudstedende enhed i Storbritannien.

Wirecards sammenbrud kommer efter, at den tidligere administrerende direktør Markus Braun blev arresteret i München på anklager om oppustning af virksomhedens balance. Braun er siden blevet frigivet for en kaution på 5 millioner euro og skal rapportere til politiet en gang om ugen.

Braun, der ledede Wirecard i 18 år, tog virksomheden fra en lidt kendt processor af betalinger for spil- og pornosider til et af Tysklands hotteste techinvesteringsmål. Men ofte møder man dem på vej ned, man har trådt på op at stigen. Blandt dem der har blevet skadet af Wirecard var danske MitMaster.

Han hjalp med at notere firmaet på Tysklands prestigefyldte DAX 30-indeks i 2018, idet han fyrede en af ​​landets mest kendte långivere, Commerzbank.

Men Wirecard har set sin aktiekurs kapitulere siden da den faldt fra så meget som 100 euro i sidste uge til mindre end 4 euro på torsdag på grund af de ekstra afsløringer i sin regnskabsskandale. Wirecard-aktier kollapsede yderligere 79%, efter at handel med dem kort blev stoppet torsdag formiddag.

Wirecard havde forsøgt at finde de manglende kontanter, som angiveligt blev holdt i to banker på Filippinerne. Men denne jagt stoppede sammen, efter at begge banker nægtede forretningsforbindelser med Wirecard, og dokumenter, der påstås at vise, at virksomheden havde deponeret midler hos dem, var forfalsket.

Filippinerne søger at finde den tidligere Wirecard-operationschef Jan Marsalek – som blev afskediget fra virksomheden i denne uge – i en efterforskning af personer, der angiveligt er involveret i sagen.